Sunday, 18 August 2013

BELGIUM: RFC Union La Calamine

Prince Philippe, Kelmis (FC Union La Calamine)

Belgium, province: Liège = Luik

15 I 2012 / FC Union La Calamine - RC Mechelen 1-1 / Belgium, League 3B
 

4 comments:

 1. Beste Bas Tukker,

  Via Voetbal International ben ik op je site terecht gekomen. Zoals vermeld in VI, heb je inmiddels al ruim 1.300 wedstrijden in binnen- en buitenland bekeken. Ik ben van plan om dit seizoen een thuiswedstrijd van RFC Union La Calamine te bezoeken, omdat ik met deze club ook speel in het spel Football Manager (divisie 3B). Doel in het spel is om de club naar de Eerste Klasse te brengen en een keer kampioen te worden, vorig seizoen is het me bijna gelukt om te promoveren naar de Tweede Klasse, maar ik heb verloren in de play-offs van Grimbergen. Ik heb je site toegevoegd aan mijn favorieten, en zal de komende dagen kijken wat er allemaal op staat. Complimenten voor de mooie foto's bij het artikel.

  Met vriendelijke groet,
  Joep

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beste Joep,

   Leuk om van je te horen. Helaas heeft het veld van Kelmis (La Calamine) intussen een kunstgrasveld gekregen, dus al met al zal het er niet mooier op zijn geworden.

   Bij een bezoek raad ik je aan ook het museum in het dorp te bezoeken, dat gaat over de periode waarin Moresnet (Kelmis, La Calamine) een zelfstandig land was. Ook het boekenweekessay van afgelopen jaar gaat over dit onderwerp; zeer interessant.

   Ik hoop dat je de site vaker zult bezoeken!

   Met vriendelijke groet,

   Delete
 2. Hallo Bas,

  Vandaag was het dan zover: ik ben naar de wedstrijd Kelmis - Luik (D2 amateur) geweest. Helaas was de tijd te beperkt om naar het museum in het dorp te gaan. Daarom ben ik van tevoren naar het Drielandenpunt gegaan, omdat ik daar nog nooit was geweest. Bij het Drielandenpunt werd ook wel gesproken over 4 'landen', omdat Neutraal-Moresnet na de onafhankelijkheid van de Belgen een apart 'land' was (als ik het goed heb omschreven..?). Kelmis won de wedstrijd met 1-0. Ze waren ook wel over de gehele wedstrijd gezien iets beter dan Luik, maar veel deden ze niet voor elkaar onder. De amusementswaarde was goed, en de tribuneplaatsen waren nagenoeg uitverkocht. In het dorpje zelf was vandaag niet veel te doen. De huizen aan de hoofdstraat (Lutticher Strasse) zien er mooi uit. Heb nog een wandeling van zo'n 45 minuten door het dorpje gemaakt. Na de wedstrijd ben ik weer naar huis gereden.

  Met vriendelijke groet,
  Joep

  ReplyDelete
 3. Leuk! Moresnet was een neutraal gebied; niet echt een land. Toch nog eens terug voor het museum, dat echt de moeite waard is. Vorig jaar is er ook wat boekmateriaal over deze thematiek in het Nederlands verschenen.

  ReplyDelete